Hlavní obsah

Holandští tuneři šokují: Z malého sporťáku Porsche udělali kombík

Tuningová firma z Nizozemska stvořila Porsche, které se jen tak nevidí. Vzala dvoumístný sporťák Boxster první generace a nasadila mu praktický batoh, aby měl větší kufr a zadní sedadla.

Foto: Porsche

Porsche Macan 2019 (ilustrační foto)

Článek

Mohlo by se zdát, že německá automobilka Porsche v současné době nabízí svým zákazníkům nejrozmanitější výběr vozidel ve své historii. V portfoliu má dvě SUV, elektrický Taycan, Panameru ve dvou variantách, sportovní 911 či 718 Boxster a Cayman. Někomu se to ale i tak zdá málo.

Nám se také smáli, utahuje si Škoda z Muskova Cybertrucku

AutoMoto

Nizozemský úpravce automobilů Van Thull Development se rozhodl, že se pokusí z modelu Porsche Boxster 986 vytvořit karosářskou verzi shooting brake, tedy menší kombík. A jak je vidno, lehká práce to nebyla.

Pohled na to, co Nizozemci stvořili, nabídla firma na svém instagramovém účtu. Auto sice ještě není zcela hotové, hodně mu ještě prospěje návštěva lakovny, ale i tak se musí uznat, že úpravci odvedli skvělou práci. Při pohledu na zadní část je jasně vidět zvýšení střechy a přidání „batohu“ na záď. Z Boxsteru zůstala také kola a výfuk. Naopak, jiná jsou zadní světla, která pocházejí z Porsche 991.

Ze snímků je jasné, že před Van Thull Development ještě stojí velké penzum práce, než bude shooting brake Porsche hotové. Firma ovšem o každém novém pokroku informuje své fanoušky na sociálních sítích, proto se určitě dočkáme i konečného výsledku. Zajímavé nepochybně bude, jak se tvůrci popasují s motorem uprostřed, a tedy nutným hrbem v zavazadelníku.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche bude vyvíjet létající auto s Boeingem

Německý výrobce sportovních vozidel Porsche podepsal memorandum o spolupráci s největším výrobcem letadel na světě – firmou Boeing. Chtějí společně zkoumat trh...

Výběr článků

Načítám