Hlavní obsah

Gigant v automobilovém osvětlení buduje v Ostravě testovací laboratoř

Výrobce automobilového osvětlení Hella Autotechnik Nova buduje v Ostravě testovací laboratoř. Budou se v ní testovat výrobky firmy nejen z českých závodů, ale i z Německa a dalších míst v Evropě. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Hella

3D zadní svítilna Citroënu C4 Picasso

Článek

Německý koncern Hella je jedním z největších světových výrobců automobilových reflektorů. V Česku působí na několika místech včetně vývojového centra a výrobního závodu v Mohelnici na Olomoucku. Od roku 2012 má v Ostravě vývojové centrum, kde pracuje na 100 inženýrů na vývoji světel pro nejnovější modely evropských automobilů.

„Pro Ostravu jsme se rozhodli už při budování vývojového centra, kvůli silné tradici technického vzdělávání a nadaným lidem s vůlí k transformaci regionu v inovační centrum. Nová laboratoř bude místnímu centru sloužit k testování výrobků, které pak z našich výrobních závodů míří do nejnovějších modelů automobilek v celé Evropě,” uvedl ředitel vývoje firmy Karel Bill.

Čeští odborníci zkoumají vliv moderních světlometů na vidění řidičů i chodců

AutoMoto

Sofistikované vybavení laboratoře bude simulovat skutečné podmínky typické pro životní cyklus automobilových světel a hodnotit jejich výsledky. Laboratoř bude sídlit v CTParku v Ostravě-Hrabové.

„Museli jsme zajistit úpravy a výstavbu vnitřního zařízení spolu s dodavateli v rekordním čase. Což se nám podařilo a první fázi projektu jsme předali k užívání. Druhou fázi plánujeme dokončit na přelomu roku,” uvedl za společnost CTP Vojtěch Peřka.

Jaká je budoucnost světlometů? Audi chce na silnici promítat animace

AutoMoto

Skupina Hella se v Mohelnici, Lošticích a Ostravě specializuje na výrobu a vývoj předních a zadních světel pro významné automobilky. Světlomety dodává zejména pro Audi, BMW, Volkswagen a Škodu Auto. V účetním roce 2018/2019 firma vytvořila tržby 16,05 miliardy korun a čistý zisk 583 milionů korun. Zaměstnává téměř 3000 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám