Hlavní obsah

Ford Explorer dostal obrovskou obrazovku, zatím jen pro čínský trh

Čínské zastoupení automobilky Ford odhalilo letošní facelift pro SUV Explorer. Vůz, který se prodává i na českém trhu v zatím nezměněné podobě, dostal nově přepracovanou přední masku a v kabině až absurdně velký displej infotainmentu.

Foto: Ford

Ford Explorer po faceliftu

Článek

Spolupráce amerického a čínského strojírenství. Tak v Číně popisuje tamní zastoupení Ford nově představený Ford Explorer 2023. Hovoří o něm dokonce jako o zcela novém modelu, ale my víme, že se jedná pouze o facelift verze, kterou známe i z českých silnic.

První jízda s novým Fordem Explorer: Když vládne točivý moment

Testy

Novinka má přepracovanou přední masku, širší mřížku chladiče a nově postavené LED světlomety. Boční profil pak odhaluje nová, jednadvacetipalcová kola a pohled zezadu zase ukazuje širší světla a výrazný nápis Explorer, který nahrazuje znak Fordu. Ten je naopak posunutý níže mezi světla.

Foto: Ford

Ford Explorer po faceliftu dostal zatím jen v Číně středovou obrazovku zasahující až ke spolujezdci.

Foto: Ford

Před faceliftem má Ford Explorer obrazovku umístěnou vertikálně

Za největší změnu se dá považovat interiér, kterému nově dominuje obrovská obrazovka infotainmentu s úhlopříčkou 27 palců, která původně pochází z čistě čínského modelu Ford Evos. Díky displeji tak ze středové konzole zmizela většina tlačítek, řidič ovšem má k dispozice ještě digitální přístrojový štít.

Ford se připravuje na poptávku po elektromobilech, zajišťuje si miliony baterií

AutoMoto

Objednávky na novou verzi Exploreru začne Ford v Číně přijímat už 11. srpna a tamní zastoupení tvrdí, že změny se týkají pouze čínské verze oblíbeného SUV. V USA či Evropě se tak alespoň prozatím má nadále prodávat Explorer takový, jak jej známe dnes. V roce 2024 pak Ford i v Evropě uvede jeho elektrickou verzi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám