Hlavní obsah

Ferrari ukázalo příď nového SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Ferrari poprvé ukázala své SUV Purosangue, a to v upoutávce, která toho příliš neskrývá. K vidění je kompletní příď prvního SUV z Maranella.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Článek

„Slyšeli jste ty fámy... a my s potěšením potvrzujeme, že jsou pravdivé (některé z nich). Vše bude odhaleno později v tomto roce,” zní ze sociálních sítí Ferrari v doprovodu fotografie přední části vozu, kterým je podle všeho chystané SUV Purosangue.

Potemnělá upoutávka dává dobrou představu o designu přední části a potvrzuje autentičnost fotografií uniklých před několika týdny. Purosangue bude nejvyšším modelem v řadě Ferrari se zvýšenou světlou výškou, masivními nasávacími otvory v předním nárazníku s proužkem spojujícím LED světlomety. Ty jsou inspirovány supersportem SF90.

Je tohle chystané Ferrari Purosangue? Vypadá mohutně

AutoMoto

Dřívější uniklé fotografie odhalily ještě více z designu novinky. Profil přichází s černým obložením podběhů kol a bočních prahů, pětipaprskovými ráfky a aerodynamickou linií střechy.

Zadní část je agresivně navržena se zadními světly inspirovanými modelem 296 GTB s integrovanými průduchy a čtyřmi výfukovými koncovkami v oblasti difuzoru.

Technické specifikace zatím zůstávají tajemstvím. Spekulace mluví o šestiválci, osmiválci i dvanáctiválci. Výroba Ferrari Purosangue bude zahájena v roce 2022, těsně po online debutu, přičemž první dodávky se očekávají v roce 2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám