Hlavní obsah

Ferrari LaFerrari Aperta: Sprinter z Maranella je bez střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To nejlepší, co můžete z továrny v Maranellu získat se jmenuje LaFerrari. Vlastně už nemůžete, protože prý je vyprodáno. Ale pak je tu novinka. Má přídomek Aperta (nebo Spider?) a jde o otevřenou verzi.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Článek

Jenže jestli si už brousíte zuby na tuhle specialitu, pak vás asi zklameme. Ferrari uvolnilo jen pár fotek bez více informací, ale jedno je jisté – první majitelé už skládají zálohy, protože auto už objelo několik nejvěrnějších a nejmovitějších lidí na světě. Prý už ve speciálním kontejneru navštívilo Střední východ i Čínu a větší provoz byl i v samotné továrně. Kolik auto bude stát, Ferrari řeklo zatím jen těm, kteří projevili o auto zájem.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

A co dostanou? LaFerrari, které nemá střechu. Takže za sedadly bude vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 588 kW a k tomu elektromotor s výkonem 120 kW. Souhrnný výkon je 708 kW a točivý moment 900 Nm.

Kolik auto bude vážit, není známo. Prý by měly být stejné hodnoty aerodynamického odporu, k dispozici karbonová i plátěná střecha. Víc vám bohužel prozradit nemůžeme, protože netušíme, zda se úpravy třeba nepromítly do zrychlení z 0 na 100 km/h (kupé za 2,9 s). Informace se prý budou do světa vypouštět postupně, a to až do premiéry na říjnovém pařížském autosalonu.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám