Hlavní obsah

Extrémní Mercedes-AMG G63 - 585 koní a stovka za 4,5 sekundy

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová třída G od Mercedesu, tedy legendární off-road, se v nové generaci představila v lednu na detroitském autosalonu v USA. Pro švýcarský v Ženevě, který začne za tři týdny, si automobilka připravila extrémní verzi. Mercedes-AMG G63.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG G63 (2018)

Článek

Nejrychlejší „géčko” má parametry supersportovních automobilů. Zrychlení 0-100 km/h je otázkou 4,5 sekundy. To je vskutku mimořádná hodnota, nejvyšší rychlost ovšem tak mimořádná rozhodně není – 220, respektive s paketem AMG Driver’s elektronicky omezených 240 km/h.

O pohon stroje s názvem Mercedes-AMG G63 se stará čtyřlitrový, dvakrát přeplňovaný osmiválec, který nahrazuje dřívější 5,5litrový, jen nepatrně slabší osmiválec. Nový model nabízí 430 kW (585 koní) a točivý moment 850 Nm (2500–3500 otáček).

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG G63 (2018)

Pod kapotou je velký motor, takže není divu, že tomu odpovídá i spotřeba paliva – v kombinovaném režimu je to normovaně naměřených 13,2 litru. V komfortním režimu umí motor jezdit na polovinu válců, o přenos síly se standardně stará devítistupňová převodovka AMG Speedshift TCT 9G.

Poháněná jsou všechna čtyři kola, mírně preferovaná (60 procent) je zadní náprava. Standardem jsou kola velká 22 palců.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG G63 (2018)

Ve světové premiéře se nejostřejší model třídy G ukáže na ženevském autosalonu. První kusy se k zákazníkům dostanou v červnu za zatím nezveřejněnou prodejní cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám