Hlavní obsah

Extra výkon pro Audi RS6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma quattro GmbH, sportovní oddělení automobilky Audi, představila zatím poslední variaci modelové řady A6. Sportovně laděný vůz, nesoucí označení RS6, je poháněn výkonným osmiválcem s maximální rychlostí 280 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za úctyhodných 4,6 sekundy.

Foto: Barbora Janečková

Nová expozice prohlídkové trasy hradu Malenovice

Článek

Zmíněný osmiválec 4.2 V8 biturbo dává výkon 353 kW (480 koní), což je o 22 kW více než u předchozí verze. Maximálního točivého momentu lze dosáhnout už při 1900, ale neklesne ani při 6000 ot./min.

Menší naklánění automobilu v zatáčkách zajišťuje systém DRC, který tvoří diagonálně propojené tlumiče s centrálním válcem. RS6 jezdí na 19ti palcových hliníkových kolech.

Luxusní interiér je potažen černou kůží, když k dispozici je několik variací, které se odvíjejí od zvolené barvy karoserie. Modrá (Sprint Blue) metalíza je spojována s perleťovým efektem karoserie, sedadly v černé kůži a černé centrální konzole.

Název "Stříbrný balík" mluví sám za sebe. Stříbrná metalíza a černá kůže interiéru je osvědčenou kombinací. Asi nejstylovější je však černá karoserie, vždyť černá barva je pro automobily značky Audi typická a interiér není jiný. Snad jediným sportovním prvkem, ve výbavě RS6, jsou tak sportovní hliníkové pedály.

Audi RS 6 plus bude vyrobeno jen 999 kusů a dodáváno bude jen s karosérií modelu Avant.

Reklama

Související témata:

Související články

Pětilitrový Mustang ke 40. výročí

Americká automobilka Ford se na newyorském autosalonu "vytáhla" premiérou konceptu závodního Mustanga, který se má v USA začít prodávat na podzim tohoto roku...

Milióntá fabia putuje do Velké Británie

Milión kusů jedné modelové řady je vždy významná událost v historii každé automobilky. V případě, že této mety docílil již čtvrtý model, je to událost...

Saab se svou novinkou vstupuje do rodiny SUV

Na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu v New Yorku se představilo historicky první SUV od automobilky Saab. Model s označením 9-7X je určen přednostně...

Výběr článků

Načítám