Hlavní obsah

Evropský Ford stáhnul čtyřválcový Mustang, zákazníci chtějí V8

Novinky, Daniel Havlina

Ford přestal v Evropě prodávat model Mustang se čtyřmi válci. Slabší verze jinak osmiválcového auta se na starém kontinentu nechytila.

Foto: Ford

Ford Mustang EcoBoost - první jízda

Článek

„Ford na konci loňského roku přerušil prodej Mustangu 2,3 EcoBoost v celé Evropě,“ řekl mluvčí automobilky webu Carscoops.

Automobilka s modrým oválem ve znaku chtěla umístěním čtyřválce do prodeje svůj nejslavnější model zpřístupnit dalším zákazníkům, mimo jiné i v zemích s vyššími emisními pokutami za koupi nového vozu. V Evropě byl ale o slabší Mustang malý zájem.

Test Fordu Mustang GT: Vztyčený osmiválcový prostředníček

AutoMoto

Vedení britského Fordu nedávno potvrdilo serveru Autocar, že Mustang se čtyřmi válci tvořil pouhých 15 % objednávek. Nebyl proto důvod, aby vůz na trhu zůstával. Ostatně, již delší dobu nebyl Ford Mustang 2,3 EcoBoost k mání v Česku, Německu ani Itálii či Francii.

Trh, kde je překvapivě o slabší Mustang stále dostatečný zájem, je domácí USA, kde čtyřválec v nabídce alespoň prozatím zůstává. Ukazuje se tak, že když jde Evropan pro Mustang, chce americké kupé s motorem V8. Nevadí mu přitom, že má papírově o 3,4 litru větší spotřebu ani že stojí o v přepočtu asi 200 tisíc korun více.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám