Hlavní obsah

Evropské Auto roku 2020 má sedm finalistů, SUV tentokrát neuspěla

Novinky, laz

Anketa o Evropské auto roku 2020 už má svých sedm finalistů. Letošní ročník je mimořádně chudý na populární SUV a crossovery, ale najdete tu dva městské hatchbacky či dva konkurenční elektromobily.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Auto roku v ČR 2020

Článek

Z původně 35 vozů vybrala šedesátičlenná porota 7 finalistů. Do konečného výběru se nevešla ani jedna z nominovaných škodovek (Scala a Kamiq). Kupodivu se neprosadila ani osmá generace Volkswagenu Golf.

Překvapí také, že jediným crossoverem je tu malý Ford Puma. Klasická SUV, která poslední roky vyhrávala, ve výčtu nenajdete. Místo toho tu máme následující sedmičku v abecedním pořadí:

Ve výběru můžeme dvakrát vysledovat opravdu přímé konkurenty. A sice francouzské duo městských hatchbacků Peugeot 208 a Renault Clio. Mezi elektromobily jsou pak na ostří nože Porsche Taycan a Tesla Model 3.

Auto roku 2020 v ČR už má finalisty

AutoMoto

Nyní čekají porotce včetně jediného českého zástupce, šéfredaktora magazínu Automobil Jiřího Duchoně, další kola testovacích jízd. Již pouze s finalisty. Vítěz bude slavnostně představen opět v předvečer otevření autosalonu v Ženevě, tedy 2. března 2020 v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám