Hlavní obsah

Dvojče Renaultu Twingo je na světě, Smart ukázal nové ForTwo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smart, patřící pod křídla koncernu Daimler, ukázal novou generaci miniaturního modelu ForTwo, který je technicky spřízněn s Renaultem Twingo. Smart bude nabízet i čtyřmístnou verzi ForFour.

Smart ForTwo a ForFour - 2014Video: Smart

 
Článek

Dvoudvéřové ForTwo se na trh dostává již ve třetí generaci, čtyřmístná verze se objevuje v nabídce Smartu podruhé. Dvoumístné autíčko je dlouhé 2,69 metru, široké 1,66 metru a vysoké 1,55 metru. Kufr nabídne slušných 260 litrů zavazadlového objemu. Čtyřdveřová verze je o 80 centimetrů delší.

Poloměr otáčení je menší než sedm metrů, takže nasměrovatelnost ve městě bude výborná. A ano, samozřejmě, parkovat lze i kolmo k chodníku jako u minulých verzí. Poháněna jsou zadní kola, motor je uložen vzadu.

Foto: Renault

Renault Twingo (2014)

Foto: Smart

Smart - interiér obou verzí je identický (2014)

Dva motory, přijde i elektrická verze

Á propos – v nabídce jsou dvě motorizace, obě benzínové. Základem je litrový tříválec naladěný na 52 kW neboli 71 koní. Točivý monent dosahuje 91 Nm. Silnější, přeplňovaný dvouválec objemu 0,9 litru nabízí 90 koní (66 kW) a na zadní kola se dostane až 135 Nm. V nabídce by měl být i litrový motor o výkonu 60 k/45 kW. Hovoří se také o příchodu elektrické verze.

Foto: Smart

Smart ForTwo (2014)

Převodovky budou dvě – buď si zvolíte pětistupňový manuál, nebo dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovku. Interiér je u obou verzí stejný, lze na něm najít některé prvky z renaultu, kupříkladu řadicí páku.

Ceny nového Smartu ForTwo budou začínat pod hranicí 300 tisíc korun. Verze pro čtyři cestující bude o 600 eur (zhruba 16 tisíc korun) dražší. Více o Renaultu Twingo najdete v našem únorovém článku. [celá zpráva]

Foto: Smart

Smart ForTwo (2014)

Foto: Smart

Smart ForFour (2014)

Anketa

Raději byste si koupili...
Renault Twingo
76,1 %
Smart ForTwo
23,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 309 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám