Hlavní obsah

DS 7 Crossback v edici Louvre dorazil na český trh, včetně 182 uměleckých děl uvnitř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edice inspirovaná muzeem Louvre se pro větší SUV pařížské prémiové značky skupiny Stellantis již nabízí i v Česku. Stojí na vrcholu nabídky.

Foto: DS Automobiles

DS 7 Crossback v edici Louvre

Článek

Inspirace pro DS 7 Crossback v edici Louvre je jasná. Palác Louvre je jako bývalá královská rezidence součástí francouzské historie již osm století. Jako veřejné muzeum byl otevřen v roce 1793 a dnes představuje sbírky, které patří k nejlepším na světě.

Edice odkazuje především na prosklenou stavbu ve tvaru pyramidy, inspirace je zřejmá na několika detailech. Motivy najdete už na exteriéru, na zpětných zrcátkách a v odznaku nad přední maskou.

Test DS 7 Crossback 2.0 BlueHDI 180: Nové pojetí luxusu

AutoMoto

Exteriér je lakován do tmavě modré, černé nebo šedé, vždy s leskle černými doplňky a 20palcovými koly.

Uvnitř se to kosočtverci hemží už ve standardním provedení, malé „pyramidy” a plaketky přidává edice například na středovém tunelu či výdechu ventilace.

Perličkou je 182 uměleckých děl z muzea, které jsou k zobrazení prostřednictvím aplikace ve vestavěné středové obrazovce, včetně informací.

Sedan DS 9 dostal už třetí variantu plug-in hybridu

AutoMoto

Motorová paleta zahrnuje zážehovou šestnáctistovku o výkonu 180 koní a dvě plug-in hybridní ústrojí E-Tense s výkony 225 či 300 koní, v posledním případě s pohonem všech kol.

Cena se pohybuje v závislosti na motorizaci mezi 1 340 000 Kč a 1 720 000 Kč.

Vedle větší „sedmičky”, která byla v této edici dříve k mání jen na vybraných trzích mimo Česko, se v této variantě poprvé ukázalo i menší SUV DS 3 Crossback, to však zatím u českých dealerů k mání není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám