Hlavní obsah

DS 7 Crossback se v nové edici inspirovalo muzeem Louvre

Novinky, Milan Lažanský

Prémiová automobilka skupiny PSA se ráda nazývá pařížskou. Svou image se snaží podpořit i novou edicí SUV DS 7 Crossback. Inspirací je slavné pařížské muzeum Louvre.

Foto: DS Automobiles

DS 7 Crossback v edici Louvre

Článek

Chtělo by se s nadsázkou říci, že obraz Mony Lisy uvnitř DS 7 Crossback v edici Louvre nenajdete, ale vlastně by to nebyla pravda. V infotainmentu se nachází položka se 182 uměleckými díly z muzea, které si můžete prohlížet.

Jinak se edice hojně inspiruje především v prosklené stavbě ve tvaru pyramidy, je zřejmá na několika detailech. Motivy najdete už na exteriéru, na zpětných zrcátkách a v odznaku nad přední maskou.

Test DS 7 Crossback 2.0 BlueHDI 180: Nové pojetí luxusu

AutoMoto

Exteriér je lakován do tmavě modré, černé nebo stříbrně, vždy s leskle černými doplňky a 20palcovými koly. Uvnitř se to kosočtverci hemží už ve standardním provedení, malé „pyramidy” a plaketky přidává edice například na středovém tunelu či výdechu ventilace.

DS 9 je novým vrcholem francouzského luxusu, nabídne až 360 koňských sil

Autosalon Ženeva

Motorová paleta zahrnuje vznětový dvoulitr o výkonu 180 koní a zážehovou šestnáctistovku o výkonech 180 a 225 koní. Vrcholem je nejsilnější plug-in hybridní ústrojí E-Tense s výkonem 300 koní a pohonem všech kol.

Na jednotlivé trhy dorazí novinka ještě letos, limitovaný počet kusů ani cenu zatím značka DS neuvádí.

Reklama

Související témata:

Související články

Test DS 3 Crossback: Žralok mezi kříženci

Pro krásu se musí něco obětovat, říká se. Značka DS do stojatých vod luxusního automobilového designu vlétla se svými hranatými tvary, vybranými materiály...

Výběr článků

Načítám