Hlavní obsah

Designér Jozef Kabaň se od BMW vrací k Volkswagenu

Novinky, laz

Slovenský designér Jozef Kabaň, který má za sebou dlouhou štaci i u mladoboleslavské Škody, se po angažmá u BMW a Rolls-Royce vrací zpět do koncernu Volkswagen. Přímo do Wolfsburgu.

Foto: Škoda Auto

Jozef Kabaň

Článek

Nejznámější automobilový designér v Česku a na Slovensku už má podle německého listu Automobilwoche angažmá na příští rok. Vystřídat by od ledna měl Klause Bischoffa na pozici šéfdesignéra značky Volkswagen. Ten zaujme místo koncernového šéfdesignéra.

Do paměti českých fanoušků aut se Kabaň zapsal především svým desetiletým působením u Škody Auto. V roce 2017 pak zpráva o jeho odchodu, těsně po premiéře zmodernizované Octavie třetí generace, působila jako blesk z čistého nebe.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Tehdy přestoupil k BMW, načež na jaře roku 2019 byl přesunut k luxusní divizi Rolls-Royce. I zde spolupráci ukončil rychle, zkraje letošního října přišla zpráva o odchodu. Nyní se tak vrací ke koncernu Volkswagen, pro který navrhl nejen škodovky, ale třeba také ikonické Bugatti Veyron či několik modelů Audi.

Reklama

Související témata:

Související články

Motorka z Brouka: Výsledek je prapodivný

Americký designér a konstruktér Brent Walker doma v garáži vyrobil dvě malé motorky, kterým dal základ, tvary, díly a především duši legendárního Volkwagenu...

Výběr článků

Načítám