Hlavní obsah

DeLorean poutá na nový supersport EVolved

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka DeLorean, která má na svědomí i ikonický vůz z filmu Zpátky do budoucnosti, chystá v srpnu představení nového modelu EVolved. Už nyní na něj ale společnost se sídlem v Texasu poutá pozornost na sociálních sítích.

Foto: DeLorean

Upoutávka na nový DeLorean

Článek

Vůz, který má být moderním nástupcem legendárního DeLoreanu DMC-12 má dorazit 18. srpna, tedy tři dny před tím, než se ukáže divákům na kalifornské show Pebble Beach. Uvedl to marketingový ředitel automobilky Troy Beetz.

Ožívá znovu DeLorean? Premiéru máme čekat ještě letos

AutoMoto

Novinka nese označení EVolved, které jasně odkazuje na to, že vůz dorazí s elektrickým pohonem. Auto by pak mělo být luxusní a šokující, podobně jako ikonické DMC-12 z filmu Zpátky do budoucnosti, které se stalo jedním ze symbolů 80. let minulého století.

Na sociálních sítích DeLorean se objevila i první upoutávka na EVolved, která odhaluje siluetu auta s křídlovými dveřmi, tvarovanou kapotou a osvětleným znakem „V“ v masce chladiče.

Vzhled vozu si vzala na starosti italská firma Italdesign, tedy stejná společnost, která pracovala i na DMC-12. Tu ovšem navrhl sám Giorgetto Giugiaro, zakladatel společnosti.

Nejdražší auto letošního roku. McLaren F1 se prodal za 442 milionů

AutoMoto

Co se dalších informací týče, automobilka je velice skoupá na slovo. V kuloárech se hovoří o tom, že elektromobil může mít výkon i 1360 koňských sil a dojezd až 1000 kilometrů na jedno nabití.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám