Hlavní obsah

Děláme auta, ne iPady, říká nový šéf Alfy Romeo o budoucnosti značky

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový generální ředitel italské automobilky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato má na kontě první ostré vyjádření coby nejvyšší představitel této tradiční společnosti. Pro francouzská média se rozpovídal o tom, jak hodlá firma přistupovat k novým modelům a jejich technice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Stelvio

Článek

Co nejméně multimediálních obrazovek a konec přehnaně velkým infotainmentům. Takový je současný postoj nového generálního ředitele Alfy Romeo Jeana-Philippeho Imparaty. Ten chce totiž v čele společnosti prosazovat hlavně auta pro řidiče.

„Alfa Romeo má v automobilovém světě zvláštní postavení. Řidič je v centru vozidla a k dispozici bude mít minimum obrazovek. My totiž neprodáváme žádné iPady s autem okolo nich, ale Alfy Romeo,“ uvedl v narážce na většinu ostatních automobilek, které se naopak rozhodly jít opačnou cestou a displeji nahrazují většinu dříve mechanických částí kabiny.

Alfa Romeo, Lancia a DS budou nabízet jen elektromobily

AutoMoto

Takové prohlášení učinil nový generální ředitel pro francouzský server Caradisiac, a to i přes fakt, že automobilka pomalu přechází na vozy s elektrifikovaným, či zcela elektrickým pohonem, ke kterým velké displeje neodmyslitelně patří.

Imparato nicméně věří, že i tak bude Alfa vyrábět hlavně auta pro řidiče. Ostatně, ve své funkci už toho stihl rozhodnout poměrně dostatek. Například to, že Alfa už nebude nadále využívat platformu s pohonem zadních kol, ale přejde na sdílené platformy Stellantis typu STLA. Stejnou bude mimo jiné využívat třeba Maserati.

Alfa Romeo Tonale se zdrží, nový šéf prý není spokojen

AutoMoto

Zásadní slovo měl Imparato údajně i v rozhodnutí, které vedlo k oddálení premiéry chystaného SUV Tonale. To mělo dorazit už letos v listopadu, nicméně vedení na poslední chvíli přehodnotilo a rozhodlo, že chce, aby měl nový crossover možnost využívat i plug-in hybridní technologii. Výhodou je zlepšený výkon, nevýhodou pak oddálení premiéry na začátek roku 2022.

Francouz Jean-Philippe Imparato byl do čela Alfy Romeo dosazen po vstupu do konglomerátu Stellantis. Před touto funkcí vedl Peugeot.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám