Hlavní obsah

Cybertruck ve sportovním hávu aneb Hranatá Tesla jako kupé

Tesla svým představením modelu Cybertruck vyvolala ve světě automobilů šílenství. Kdekdo se smál podivnému futuristickému designu auta, ale jiné to naopak nadchlo a inspirovalo. Příkladem je i designérský návrh, který ukazuje, jak by se dal podobný styl aplikovat při tvorbě sporťáku.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Článek

Ostré hrany, nepřirozený profil a hranatý tvar, vše navíc vyvedené v železité stříbrné barvě oceli. Taková je Tesla Cybertruck, futuristický pick-up, jehož představení proběhlo minulý měsíc v Los Angeles a vyvolalo pořádný poprask.

Mercedes těsně před premiérou poutá na novou generaci GLA

AutoMoto

Na internetu se už objevila spousta vtípků, které si z amerického výrobce aut i jeho majitele Elona Muska střílí za prazvláštní design auta i zpackaný pokus o prezentaci nerozbitného skla, které se nakonec rozbilo. Mnozí však design chválí, a dokonce se jím nechali inspirovat.

Mezi takové patří i skupina s názvem JHD Creative, která ukázala, jak by mohla Tesla Cybertruck vypadat, kdyby se jeho rysy promítly do dvoudveřového nízkého sportovního vozidla. A ukazuje se, že by to nemuselo být tak špatné. Posuďte sami.

Zákazníci Tesly teď proudí k nám, zní z Porsche ohledně nového Taycanu

AutoMoto

Návrháři samozřejmě nezapomněli ani na rozbité sklo, které už k Cybertrucku tak nějak patří. I tak se ale jedná o velmi povedený koncept. Ostatně, Tesla už na svém dvoumístném roadsteru s elektrickým pohonem pracuje, ale designově se v předprodukční variantě od tohoto vozidla celkem liší.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám