Hlavní obsah

Cybertruck ve sportovním hávu aneb Hranatá Tesla jako kupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla svým představením modelu Cybertruck vyvolala ve světě automobilů šílenství. Kdekdo se smál podivnému futuristickému designu auta, ale jiné to naopak nadchlo a inspirovalo. Příkladem je i designérský návrh, který ukazuje, jak by se dal podobný styl aplikovat při tvorbě sporťáku.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Článek

Ostré hrany, nepřirozený profil a hranatý tvar, vše navíc vyvedené v železité stříbrné barvě oceli. Taková je Tesla Cybertruck, futuristický pick-up, jehož představení proběhlo minulý měsíc v Los Angeles a vyvolalo pořádný poprask.

Mercedes těsně před premiérou poutá na novou generaci GLA

AutoMoto

Na internetu se už objevila spousta vtípků, které si z amerického výrobce aut i jeho majitele Elona Muska střílí za prazvláštní design auta i zpackaný pokus o prezentaci nerozbitného skla, které se nakonec rozbilo. Mnozí však design chválí, a dokonce se jím nechali inspirovat.

Mezi takové patří i skupina s názvem JHD Creative, která ukázala, jak by mohla Tesla Cybertruck vypadat, kdyby se jeho rysy promítly do dvoudveřového nízkého sportovního vozidla. A ukazuje se, že by to nemuselo být tak špatné. Posuďte sami.

Zákazníci Tesly teď proudí k nám, zní z Porsche ohledně nového Taycanu

AutoMoto

Návrháři samozřejmě nezapomněli ani na rozbité sklo, které už k Cybertrucku tak nějak patří. I tak se ale jedná o velmi povedený koncept. Ostatně, Tesla už na svém dvoumístném roadsteru s elektrickým pohonem pracuje, ale designově se v předprodukční variantě od tohoto vozidla celkem liší.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám