Hlavní obsah

Koukněte, předtím sklo vydrželo! Musk se snaží videem napravit trapas z prezentace Tesly

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elon Musk se na Twitteru zoufale snaží zachránit dojem z prezentace Tesly Cybertruck, ve které při demonstraci odolnosti bočního okna šéfdesignér sklo značně poškodil. Nově zveřejněné video ukazuje přípravy ze zákulisí, při kterých boční sklo nárazy vydrželo.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Článek

Čtvrteční prezentace prvního pick-upu Tesly s sebou nenese jen nekončící žasnutí nad nekonvenčním designem Cybertrucku. Neuvěřitelně tvarovaný vůz má mít nejen částečně neprůstřelnou karoserii, ale také extrémně odolná okna.

Nejbláznivější auto od Tesly. Musk představil pick-up Cybertruck

AutoMoto

Jenže když v rámci kalifornské prezentace přišel k Muskovi na pódium šéfdesignér Franz von Holzhausen a po bušení kladivem do karoserie hodil kovovou koulí do skla, roztříštil jej. Sklo se sice nevysypalo, takže určitou odolnost fólie prokázala, ale neodolalo tak jak si Musk představoval, což bylo na jeho bezprostředním komentáři slyšet: „Oh my f...ing God!” „Je tu ještě prostor ke zlepšení,“ řekl vzápětí.

Těžko říci, jestli za to může zvláštní design nebo pokažená prezentace, každopádně Musk kvůli propadu akcií o 6,4 procenta přes noc zchudl o 18 miliard, upozornil Forbes.

Musk za den zchudl o 18 miliard. Při ukázce rozbili skla Cybertrucku

Ekonomika

V sobotu na svůj twitterový účet, oblíbený to komunikační prostředek Muska, vizionář umístil video z příprav na prezentaci. V něm sklo podobný úder vydrželo. „Franz, jak vhodil kouli na okno těsně před prezentací. Asi máme prostor ke zlepšení před produkcí, haha,” doplnil video dodatečně obhajující odolnost okna svým komentářem.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesla už umí rozpoznat dopravní kužely

Automobily s autonomním řízením mají dost problém se změnami na silnici, které nejsou dostatečně indikovány. Například práce na silnici. Označené kužely byly...

Výběr článků

Načítám