Hlavní obsah

Co chystá BMW?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW předznamenala uvedení nových vozů série 2, kterými by měly být kupé a kabriolet. Vozy budou představeny na autosalonech po celém světě v roce 2006.

Foto: BHC Most

billiard-hockey šprtec – finále Žákovské Tour v Brně

Článek

Německý výrobce má v současnosti registrována jména 216I, 220I, 225I, 218d a 220d. A nově M1 a M2, které se mají stát žhavými novinkami blízké budoucnosti.

Série 2 bude, co se designu týče, čerpat z vozů série 1 a projeví se to jak na vzhledu interiéru, tak i karosérie.

Nejdříve by mělo jít do prodeje připravované kupé, které se pravděpodobně představí v roce 2006 na Mezinárodním autosalonu v Detroitu. V roce 2007 pak přijde "na řadu" kabriolet a podle serveru Wheels24 bude vybaven sklopnou kovovou střechou.

Série 1 jde do prodeje

Pětidveřový hatchback, oficiálně zařazený do série 1, se představí na podzimním pařížském autosalonu a podle nejnovějších zpráv by neměl v nové modelové řadě od BMW zůstat osamocen. V nejbližší době bude doplněn čtyřdveřovým sedanem a jeho "kombi" verzí.

Tento největší soupeř VW Golf půjde do prodeje v druhé polovině tohoto roku jako 120i, ale pouze v Jižní Africe. Příští rok bude následován dieslem 120d.

Reklama

Související témata:

Související články

Milióntá fabia putuje do Velké Británie

Milión kusů jedné modelové řady je vždy významná událost v historii každé automobilky. V případě, že této mety docílil již čtvrtý model, je to událost...

Saab se svou novinkou vstupuje do rodiny SUV

Na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu v New Yorku se představilo historicky první SUV od automobilky Saab. Model s označením 9-7X je určen přednostně...

Prodej nových osobních aut propadl o desetinu

Zájem o nová osobní auta v Česku citelně ochladl. V prvním čtvrtletí letošního roku se prodalo 30 360 vozů, což je propad oproti loňsku o desetinu. V prodeji...

Výběr článků

Načítám