Hlavní obsah

Citroën spojil crossover a sedan, vzniklo čínské C3L

Novinky, laz

Automobilka s dvojitým šípem ve znaku chystá sedan s prvky crossoveru. Netradiční kombinace unikla před premiérou na sociální sítě. Ovšem do Evropy se nedostane.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Spojení sedanu a oplastování ve stylu crossoveru je vzácné, obvykle touto kúrou projdou spíše auta s karosérií kombi. Ovšem najdou se výjimky, jako je Volvo S60 CrossCountry v minulé generaci. Nebo Citroën C3L, který před premiérou unikl na internet.

Snímky ukazují sedan vycházející z čínského hatchbacku C3-XR, který se prodává od roku 2014. Podle webu CarNewsChina bude mít na délku 4505 mm, na šířku 1748 mm a na výšku 1513 mm, zatímco rozvor zůstane na původních 2655 mm. Spadá tedy stále mezi malé vozy segmentu B.

O pohon by se měl stejně jako u výchozího hatchbacku postarat atmosféricky plněný tříválec o zdvihovém objemu 1,2 litrů a výkonu 114 koní.

Citroën má miniaturního Kamaráda. Model Ami je navržen pro levné sdílení

AutoMoto

Auto vymykající se běžným zvyklostem je přesně šité na míru čínskému zákazníkovi. Vzezření crossoveru je moderní i praktické na venkov, zatímco karoserie sedanu je na tamním trhu stále symbolem pro reprezentativnější vůz. V Evropě s Citroënem C3L nepočítejme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám