Hlavní obsah

Volvo představilo S60 Cross Country, SUV v karoserii sedanu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo do Detroitu přiveze S60 Cross Country, originální model, který kombinuje karoserii SUV a sedanu. Novinka vychází z již dříve představené verze V60 Cross Country, se kterou sdílí i nabídku motorizací.

Foto: Volvo

Volvo S60 Cross Country (2015)

Článek

Módní takzvané crossovery jsou vozidla, jejichž karoserie a vnější vzhled kombinují více prvků obvyklých pro různorodé karosářské verze - třeba hatchback a sportovně-užitkové vozidlo či MPV.

Sedan v kombinaci s SUV je hodně neobvyklý způsob křížení, nikdo jiný nic podobného neprodává. A také v minulosti jde o neobvyklou koncepci, jedním z mála podobných automobilů je zapomenutý AMC Eagle sedan z roku 1979.

Foto: Volvo

Volvo S60 Cross Country (2015)

Zpátky k Volvu: přední část je totožná s výchozí V60 Cross Country, se kterou novinka sdílí i světlou výšku proti standardním modelům zvětšenou o 65 mm. Pneumatiky mají rozměr 18 nebo 19 palců, proti běžným verzím mají vyšší profil, což by mělo zaručit i pohodlnější jízdní projev.

Potvrzeny jsou dvě motorizace: benzínové T5 s výkonem 254 koní a dieselové D4 s dosud neudaným výkonem. Obě verze budou nabízet pohon všech čtyř kol. Výchozí model V60 Cross Country si můžete prohlédnout v dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Volvo

Volvo S60 Cross Country (2015)

Anketa

Jak se vám líbí vzhled Volva S60 Cross Country (známkování jako ve škole)
1
81,8 %
2
5,7 %
3
4 %
4
2,8 %
5
5,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2824 čtenářů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám