Hlavní obsah

Čínský Roewe 750 s vodíkovým pohonem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobil Roewe 750 je prý již téměř připraven s pohonem na palivové články. Čínský výrobce Nanjing technologii vodíkového pohonu připravil společně s čínskými výzkumnými ústavy a vysokými školami.

Článek

Nanjing, který odkoupil práva na model 75 zkrachovalé automobilky Rover [celá zpráva] musel svůj vůz pojmenovat jako Roewe 750, když právo na jméno Rover si ponechal Ford [celá zpráva]. Představený vůz Roewe tak má vlastně kompletní koncepci roveru, ale s novým logem na masce [celá zpráva].

Nanjing plánuje, že by mohl vůz začít prodávat na světových trzích, což by mu vyneslo velkou prestiž. Vůz by však musel mít alternativní pohonné jednotky, které jsou dnes již pro úspěch na trhu (především v USA) potřebné. Vodíkový pohon tak prý není jediný, který je připravován. Jako další varianta je nyní na stolech vědců elektromobil, který by i přes velmi těžkou karoserii, jakou Roewe 750 má, dojel rychlostí 115 km/h do vzdálenosti až 300 km.

Reklama

Související témata:

Související články

Rover prodán, BMW neprozradilo komu

Německý výrobce luxusních vozů BMW se dohodl na prodeji práv na značku Rover. Německý automobilový výrobce však neoznámil, kdo je oním budoucím vlastníkem....

Ford koupil značku Rover

Automobilka Ford využila svého předkupního práva, aby zachránila značku Rover. Ale pozor - nejedná se o celý podnik, ale pouze jméno, které by mohlo přijít...

Výběr článků

Načítám