Hlavní obsah

Chystané SUV Maserati Grecale dostane i ostrou verzi Trofeo

Novinky, Daniel Havlina, mb

Italská automobilka Maserati potvrdila fakt, že chystané menší SUV Grecale dorazí na trh i v několika variantách s navýšeným výkonem. Vrcholem nabídky by měla být ostrá verze Trofeo. Možná však bez osmiválce.

Foto: Maserati

Maserati poutá na nové SUV Grecale

Článek

Nové informace o chystaném SUV Maserati Grecale potvrdil webu The Drive generální ředitel Maserati pro Severní Ameriku William Peffer, kterého redaktoři zastihli na slavném Týdnu aut v Monterey v Kalifornii. Potvrdil, že se novinka představí i ve verzích GT, Modena a nejsilnější Trofeo.

Maserati poutá na kompaktní SUV Grecale

AutoMoto

Podle Peffera se grecale odliší od konkurentů jednou klíčovou charakteristikou – bude řidičsky zábavné. „Jedním ze způsobů, jak to udělat, je soudržnost se zbytkem nabídky. To pro nás znamená tři verze, takže budeme mít verzi Trofeo, budeme mít verzi Modena a budeme mít verzi GT,“ řekl webu Peffer.

Foto: Maserati

Maserati poutá na nové SUV Grecale

Jaký výkon bude vrcholové grecale mít a z jakého motoru bude pramenit, zatím není vůbec jasné. Menší SUV však sdílí platformu Giorgio s Alfou Romeo Stelvio, a proto se očekává, že pod kapotou bude mimo jiné dvoulitrový čtyřválec s výkonem přibližně 280 koní.

Maserati poutá na nové SUV, dostane netradiční název

AutoMoto

Nejzajímavější a nejpikantnější verze Trofeo nicméně dvoulitr pod kapotu patrně nedostane, neboť dosud představená Maserati v této variantě jako Levante, Ghibli nebo Quattroportte sdílí 3,8 litrový motor V8 s výkonem 580 koní a točivým momentem 730 Nm. Osmiválec pravděpodobně v Grecale neuvidíme, ale v úvahu přichází třeba využití 2,9l dvakrát přeplňovaného šestiválce, který pohání sesterskou Alfu Romeo Stelvio QV, kde produkuje 510 koňských sil.

Foto: Maserati

Maserati Grecale

SUV Maserati Grecale zatím nebylo oficiálně odhaleno bez maskování, nicméně italská automobilka chystá jeho oficiální představení na konci tohoto roku. Vůz by se měl designově podobat většímu Levante, má mít výraznou masku chladiče s trojzubcem uprostřed a výrazné blatníky. Vyrábět ho bude italský závod v Cassinu po boku Alfy Romeo Giulia.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám