Hlavní obsah

Chystaná Alfa Romeo Tonale nafocena v maskování hned vedle většího stelvia

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevila fotografie, která ukazuje velikostní rozdíl mezi SUV Alfa Romeo Stelvio a očekávanou novinkou, menším crossoverem Tonale, který se má představit v roce 2022. Zamaskovaný automobil v současné době prochází finálním testováním.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale koncept

Článek

SUV vládnou světu automobilů, o tom v současné době není pochyb. Dobře to pak vědí i u Alfa Romeo, protože italská automobilka chystá další crossover Tonale, který v portfoliu doplní sedan Giulia a větší SUV Stelvio. Tonale vzniklo na základech konceptu z roku 2019 a nyní ho Alfa testuje.

Kompaktní SUV od Alfy Romeo je za rohem. Tonale má přijít na trh v listopadu

AutoMoto

Dlouho se pak spekulovalo o skutečných rozměrech tohoto vozidla, protože Alfa o nich dlouho mlčela. Špionážní fotograf Walter Vayren ale nyní vnesl do této záhady alespoň trochu světla, neboť pořídil snímek zamaskovaného Tonale hned vedle většího Stelvia.

Očekávalo se, že Tonale bude menších rozměrů, ale reálně se zdá, že mezi oběma modely zas tak velký rozdíl není. Nejvýraznější rozdíl je kratší přední část, kterou ovšem výrazně deformuje maskování.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

Tonale by mělo na trh dorazit v příštím roce, přičemž jej Alfa Romeo postaví na platformě Stellantis, která využívá pohon všech kol a stojí na ni třeba Jeep Renegade. Mimo jiné pak bude Tonale možno pořídit i jako plug-in hybrid. To je ostatně důvod, proč je opožděno oficiální představení auta.

Novinka se bude vyrábět v italské továrně Pomigliano d’Arco a očekává se, že Alfa Romeo pomůže z tíživější finanční situace, neboť je trh s menšími crossovery prakticky neukojitelný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám