Hlavní obsah

Chrysler uzavře továrnu na dodávky, zruší 2 400 pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Chrysler uzavře továrnu na výrobu dodávek v St. Louis a zruší zhruba 2400 pracovních míst. Firma se tak připojuje k domácím konkurentům General Motors a Ford Motor, kteří již dříve ohlásili omezení produkce malých nákladních automobilů a sportovně-užitkových vozů.

Článek

Firmy se snaží přizpůsobit přechodu amerických motoristů k menším automobilům s nižší spotřebou pohonných hmot, který je důsledkem rostoucích cen ropy. "Takovéto prostředí nás nutí činit některá velmi obtížná rozhodnutí," řekl prezident společnosti Chrysler Tom LaSorda, který má na starosti výrobu.

"Automobilový průmysl zažívá turbulentní časy - pomalou ekonomiku zahrnující hypoteční krizi a slabý trh s bydlením, stoupající ceny ropy a rychlý přechod spotřebitelů od nákladních automobilů a sportovně-užitkových vozů k menším vozidlům s nižší spotřebou," dodal.

Chrysler byl donedávna součástí automobilové skupiny DaimlerChrysler. Ta jej však v loňském roce prodala investiční firmě Cerberus Capital Management. Chrysler podle svých internetových stránek zaměstnává v USA celkem 100 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Chrysler Grand Voyager: autobus za milión

Americký koncern Chrysler nabídnul minulý rok svým zákazníkům v USA nové MPV Chrysler Grand Voyager. Nyní jej můžeme přivítat i na našem trhu, a to za cenu...

Výběr článků

Načítám