Hlavní obsah

Chevrolet potvrdil nejvyšší rychlost u Camara ZL1, jede až 318 km/h

Novinky, maž

Aktuální Camaro ZL1 je nejrychlejším autem, jaké má na kapotě znáček Chevroletu. Americký výrobce nyní zveřejnil časy nejvyšší rychlosti, kterých dosáhnul na německém testovacím okruhu Papenburg.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Článek

Vrcholné provedení modelové řady Camaro žene vpřed osmiválec o zdvihovém objemu 6,2 litru. Stejná jednotka je v rámci General Motors mimochodem použita i v Corvette Z06. V Camaru ZL1 činí výkon 477 kW nebo lépe řečeno 648 koní.

A oficiální údaje hovoří o tom, že sprint 0–96 km/h zvládne ZL1 za 3,5 sekundy (s desetistupňovým automatem) a nejvyšší rychlost, zjištěná průměrem dvou jízd, činí 318 km/h. V zatáčkách auto dosahovalo přetížení 1,02 g.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Výkon se pochopitelně přenáší na zadní kola, v základní výbavě nechybí samosvorný diferenciál. Brzdy jsou karbon-keramické, podvozek pak stojí na 20" kolech s pneumatikami Goodyear Eagle F1 Supercar o rozměru 285/30 ZR20 vpředu a 305/30 ZR20 vzadu. Byly vyvinuty přímo pro tento model. Převodovka je buď manuální (šestistupňová), nebo desetistupňová automatická (dříve šestistupňová).

V USA přijde ZL1 na 63 tisíc dolarů, což je pouhých 1,6 miliónu korun. Poměr cena/výkon je v případě tohoto sportovního kupé fantastický. Do ČR se tento model bohužel oficiálně nedováží.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám