Hlavní obsah

Chcete do kina, ale je zavřeno? Australští sourozenci si postavili vlastní ze staré toyoty

Novinky, Marek Bednář

Patříte-li k milovníkům filmů, obejít se pár týdnů bez návštěvy kina, které muselo zavřít v rámci opatření proti šíření koronaviru, může být náročné. Náctiletí sourozenci Mikalah a Samuel Stricklingovi z Austrálie ovšem nabízejí částečné řešení - postavili si vlastní minikino ze starého auta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sourozenci si předělali starý automobil na kinoVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Agentura AP, která zprávu o specifickém autokině přinesla, neuvádí, zda motivem ke stavbě byly koronavirus a zavřená kina, nebo spíš jen obliba k filmům a touha mít něco neobvyklého. Anebo třeba snaha otce Jacoba Stricklinga, učitele fyziky a koordinátora prací, dostat děti z domu.

V každém případě, na začátku byla stará toyota po babičce. Zkraje videa ji vidíme přijíždět, takže je pojízdná, přesto však bylo rozhodnuto o přestavbě na kino. Poroučely se sedačky, koberce a středový tunel - a na jejich místo se nastěhovala dřevěná konstrukce s matrací. Většinu práce dělaly děti samy.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Do původního zavazadlového prostoru přišla televize, kterou dle agentury spolu s matrací našli sourozenci u silnice; je-li to pravda, doufáme, že nechali aspoň matraci pořádně vyčistit. Opěradlo bylo původně sedákem zadní lavice toyoty. „Děti se tam občas dívají na film (...) a pak tam spí. Mikalah tu takhle měla párkrát už i kamarády,” komentuje výtvor otec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám