Hlavní obsah

Bude takhle vypadat nová Škoda Yeti? Maďarský designér nastiňuje budoucnost

Nástupce Škody Yeti je zatím hudba budoucnosti. Ale zase ne tak vzdálené. Vyjet by měla někdy v roce 2017. Bude vypadat takhle nějak? X-Tomi Design si pohrál s možnou budoucí podobou tohoto modelu.

Foto: X-Tomi Design

Vize Škody Yeti

Článek

Ve světě už hodně známý maďarský grafik X-Tomi Design dělá neustále nové a nové úpravy fotografií a vytváří zajímavé spekulativní i veselé návrhy některých modelů. Zajímavé je, že jeho návrhy se od těch skutečných aut pak neliší až tak moc. Vždyť ono to zase tak těžké není – značky mají dnes většinou jistý zažitý způsob postupu designu do různých modelových řad.

A tak se podívejme, jak si tento počítačový designér představuje Škodu Yeti. Základ je jasný – vzal nedávno představený Volkswagen Tiguan. Však také nový Yeti má být o něco větší, a přitom o něco lehčí než současná generace. Stejně jako Tiguan. Také má stát na stejném základu – podvozkové skupině MQB jako Škoda Octavia.

A teď na karoserii tiguanu naroubujte dnes tak typickou masku chladiče a světla s trojúhelníkovými částmi ve spodní straně. A je to tady. Může takhle vypadat Škoda Yeti? Určitě.

Ale budeme si na ní muset počkat. Nejdřív přijde nová Škoda Roomster, jejíž premiéra byla kvůli vylepšení startovací pozice Volkswagenu Caddy (ze kterého Roomster bude vycházet) odsunuta na začátek příštího roku. Pak přijde velké sedmimístné SUV, které všichni svorně nazýváme Snowman, i když Škoda už oznámila, že tak se jmenovat nebude.

A teprve posléze přijde na řadu Yeti.

Anketa

Myslíte, že takhle bude nová Škoda Yeti vypadat?
Ano
16,8 %
Jen s malými změnami
24,1 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 2552 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám