Hlavní obsah

Bude mít Škoda Auto v čele znovu Čecha? Martin Jahn skončil v čínském Volkswagenu

Manažer Martin Jahn končí ve funkci výkonného viceprezidenta pro prodej a marketing jednoho ze dvou společných podniků skupiny Volkswagen v Číně. V pátek to uvedl na svém profilu na sociální síti LinkedIn. Jahn je mezi těmi, o nichž se spekuluje, že by mohli stanout v čele mladoboleslavské Škodovky. Nového šéfa si automobilka zvolí na prvním srpnovém zasedání představenstva.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Martin Jahn

Článek

„Mé nádherné čtyři roky ve FAW-VW dnes oficiálně končí,” uvedl Jahn poslední červencový den na sociální síti. O svém dalším angažmá se nezmínil.

Poté, co počátkem července skončil ve funkci předseda představenstva mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Bernhard Maier, spekulovalo se v médiích o Jahnovi jako o jednom z jeho možných nástupců. Web E15 uvedl, že Jahn to na začátku července odmítl komentovat.

Šéf Škoda Auto končí

AutoMoto

Jahn už ve Škodě Auto pracoval, od února 2006 do dubna 2008 byl personálním ředitelem Škodovky. Působil také na postu generálního ředitele skupiny Volkswagen v Rusku.

V minulosti byl prezidentem Sdružení automobilového průmyslu nebo od srpna 2004 do prosince 2005 místopředsedou vlády pro ekonomiku jako nestraník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám