Hlavní obsah

Brněnský Autosalon zaplní letos pět pavilonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem dvou set vystavovatelů se představí na letošním Autosalonu v Brně. Je to zhruba stejný počet jako před dvěma lety. Auta zaplní pět pavilonů, hlavní část bude hostit moderní pavilon P.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Brněnský Autosalon - 2010

Článek

V české premiéře se na Autosalonu představí například hybridní Opel Ampera, Audi A6 nebo Citroën DS4. Nebude chybět ani studie Škoda VisionD.

Pavilon A letos nabídne rozšířenou výstavu veteránů Classic Show. "Půjde o průřez téměř celou historií motorismu," uvedla Jana Hrabětová z Veletrhů Brno. Firma Ecorra přiveze kopii vrtulí poháněného vozu Helica francouzského konstruktéra Marcela Leyata z počátků dvacátých let minulého století. Vůbec nejstarším exponátem bude automobil Laurin & Klement Typ F vyrobený roku 1907, se kterým jezdil hrabě Alexandr Kolowrat. Na Classic Show ho přiveze pan Ladislav Samohýl spolu s Bugatti 35B z roku 1925.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Renaultu

Autosalon Brno 2011 obsáhne čistou výstavní plochu 30 000 metrů čtverečních. Pořadatelé očekávají podobně jako v roce 2009 návštěvnost přes 100 000 osob. Výstaviště se pro veřejnost otevře v sobotu 4. června, Autosalon končí 8. června.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Škody

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám