Hlavní obsah

BMW zřejmě neuhlídalo podobu zmodernizované řady 5

Zmodernizovaná řada 5 má mít zadní světla výrazně odlišná od ostatních sedanů značky. Říkají to obrázky, které oblétly internet s popisky, že jde o dosud neodhalenou modernizovanou verzi.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW 530e iPerformance (Ilustrační foto)

Článek

Zdá se, že automobilce BMW se v posledních dnech nedaří hlídat si informace o budoucích produktech. Jen chvíli po úniku pravděpodobné podoby nového kupé řady 2 a elektrického SUV iX3 tu máme další - fotografie údajné nové řady 5.

Nejde o novou generaci, na tu by bylo zatím příliš brzy, ale facelift. Vidíme nová přední i zadní světla a pár dalších dílčích změn, ale např. ledvinky na přídi zůstávají v rozumných rozměrech.

Nejsou gigantické, jako např. u údajné nové řady 4, třebaže se zdá, že olbřímí ledvinky jsou cesta, kterou se BMW chce v příštích letech vydat. Kontroverzní je tento prvek zejména na faceliftované řadě 7 nebo SUV X7.

Foto: BMW

Olbřímí ledvinky na BMW X7 (na snímku) byly a jsou zdrojem značných kontroverzí.

Samozřejmě fotografie nové řady 5 nejsou oficiálně potvrzené a pořád existuje možnost, že to je jen výplod fantazie nějakého grafika. Zrovna zadní světla nevypadají, že by korespondovaly s čímkoliv jiným v nabídce značky, zejména pro krátkou horní vodorovnou svítící linku. Ta u současných řad 3 i 7 vypadá zcela jinak.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Zadní světla BMW řady 3 (na snímku) mají linku obrysovek do L, nikoliv do C.

Ovšem obecně se zdá, že BMW opouští ne-li téměř jednotný, tak alespoň koherentní design koncových lamp, takže nelze nic vyloučit.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW řady 5. Na snímku plug-in hybridní verze 530e iPerformance.

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW M850i GranCoupé: Bůh dlouhých cest

Pět metrů elegance, osm válců a pořádná síla pod kapotou, tak má vypadat špičkový grand tourer. Čtyřdveřová řada 8 je blízká dokonalosti tak moc, že věci,...

Výběr článků

Načítám