Hlavní obsah

Chystané BMW řady 4 ukazuje obří ledviny

Na internet unikly špionážní fotografie, na kterých má údajně být chystané BMW řady 4 další generace. Podařilo se vyfotit jak jeho přední, tak i zadní část a nápadně připomíná jeden z konceptů.

Foto: Petr Horník, Právo

BMW X5 xDrive40i (Ilustrační foto)

Článek

Snímky se objevily na Facebooku Evolve Automotive a také na stránkách Germancarforums a okamžitě se rozšířily po internetu, ostatně jako pokaždé, když může člověk vidět něco, co druzí pečlivě tají. Podle autorů i odborníků je na fotce pravděpodobně nové BMW 4 ve verzi kupé a také ve variantě bez střechy.

Na obrázku se objevují dvě obří mřížky chladiče, takzvané „ledvinky“, které BMW postupně u svých nových modelů zvětšuje, což proběhlo i u čtvrté řady. Nelze si pak nepovšimnout, že vůz má mnoho společného s konceptem 4, který BMW představilo na podzim minulého roku.

Disky kol pro chystané BMW iX3 mají prodloužit dojezd o 10 kilometrů

AutoMoto

Auta mají podobnou nejen mřížku chladiče, která je u vyfotografovaného modelu černá a u konceptu chromovaná, ale také kontury na zadní části. To stejné platí o světlometech.

Ostatně, nová 4. řada BMW už byla několikrát vyfotografována při testování, kdy byla sice zamaskovaná, ale obří „tygří nos“ byl jednoduše rozeznatelný, což způsobilo značné kontroverze.

Změny u trojkového BMW. Zahazuje tříválec, dvoulitrový diesel byl elektrifikován

AutoMoto

Kdy BMW představí auto samotné, není jasné. Mohlo by se to stát na blížícím se autosalonu v Ženevě, který startuje 3. března.

Můžeme očekávat, že pod kapotou bude mít řadu motorů, jak čtyřválcové agregáty, tak i nejsilnější šestiválcové motory pro silné verze M Performance a M. Spekuluje se také, že čtyřka dostane nově vyvinutý šestiválcový motor, nástupce současného třílitru se shodným zdvihovým objemem.

Reklama

Související články

BMW X2 může být i zadokolkou

BMW oficiálně potvrdilo fakt, že nový crossover X2 s plug-in hybridním pohonem dostane stejné elektrifikované pohonné ústrojí jako faceliftovaný model X1...

Výběr článků

Načítám