Hlavní obsah

Unikla pravděpodobná podoba BMW řady 2 kupé. Auto pro fajnšmekry má mít překvapivě malé ledvinky

Novinky, laz

Po sociálních sítích kolují dva snímky prototypu BMW. Má se jednat o chystané kupé řady 2. Logo na zádi poukazuje přímo na verzi M Performance se šestiválcem.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

BMW M135i

Článek

Málokterou novinku ve světě aut se podaří zcela utajit až do úplného představení. Vozy značky BMW jsme si zvykli vídat s poodhalenou plachtou často. Na instagramovém účtu wilcoblok je k vidění pravděpodobná podoba nového kupé řady 2.

Na dnešní BMW překvapí pomenší ledvinky, tedy maska chladiče. Výrazné je rozšíření předních blatníků. Záď prozrazuje označení modelu s M na začátku, což by mohla být šestiválcová varianta M240i. Zadní svítilny pak připomínají řadu 3 dvě generace vzad, tedy s kódovým označením E90.

Mezi kompaktními BMW má být verze kupé tím nejryzejším, díky klasickému pohonu s motorem vpředu podélně, roztáčejícím zadní kola. Po představení řady 1 a 2 v karosářských variantách hatchback a Gran Coupé, které přešly na platformu UKL s motorem vpředu napříč a pohonem primárně předních kol.

O premiéře vozu můžeme jen spekulovat, ovšem déle jak rok bychom na novou generaci klasického kompaktního kupé z Bavorska již čekat neměli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám