Hlavní obsah

BMW iX3 se poprvé ukazuje v sériové podobě

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistě elektrické SUV střední třídy chystá BMW oficiálně představit v letošním roce. Jako koncept už iX3 známe od října roku 2018, uniklé produktové snímky odhalují finálovou podobu.

Foto: BMW

BMW Concept iX3

Článek

V pondělí BMW pravděpodobně unikla podoba kupé řady 2, a ve stejný den začaly na sociálních sítích kolovat dvě produktové fotky nového elektrického SUV iX3. Sériová podoba konkurence se na trhu chystá postavit například Audi e-tron.

Věrnost snímku dodává nejen kompozice a profesionální nasvícení, ale také detaily jako specifický aerodynamický design disků kol. Na ten už automobilka poutala.

Disky kol pro chystané BMW iX3 mají prodloužit dojezd o 10 kilometrů

AutoMoto

Další změny oproti konceptu jsou spíše kosmetické. Bavorští se zřejmě vykašlali na masku chladiče se spojenými ledvinkami a onu typickou příčku uprostřed zachovali. I tak je ale z aerodynamických důvodů zaslepena. Na zádi si oproti obyčejné X3 všimnete světle modrých difuzorů v nárazníku.

BMW již dříve oznámilo, že jejich vůz by měl dosáhnout dojezdu na jedno nabití baterie více než 440 kilometrů. A to díky soustavě baterií o kapacitě 74 kWh. Jediný elektrický motor u zadní nápravy nabídne 210 kilowattů výkonu a 400 N.m maximálního točivého momentu.

Foto: BMW

BMW iX3 ve formě konceptu

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW X3 xDrive 30i

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám