Hlavní obsah

BMW v Nashvillu spouští službu pronájmu aut. Je dražší než Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 3700 dolarů měsíčního paušálu si můžete půjčit téměř kterékoliv BMW z nabídky včetně vozů divize M, žijete-li v americkém Nashvillu. Jenže Porsche nabídne ve stejné službě i 911 za nižší cenu a u Cadillacu jsou k mání přímí konkurenti M3 a M5 za méně než polovinu toho, co chce BMW.

Foto: BMW

BMW vám v rámci svého programu pronájmu aut půjčí i M5 (na snímku). Ovšem za obrovské peníze.

Článek

Většina z nás by 76 tisíc korun měsíčně považovala za krásnou mzdu. V americkém Nashvillu ve státě Tennessee si můžete za takový měsíční paušál pronajmout řadu různých BMW, když je budete potřebovat.

Pomocí aplikace v telefonu si objednáte auto na nějakou dobu a řidič vám přiveze vůz, který vašim požadavkům nejlépe odpovídá, a to vyčištěný a natankovaný. Auto můžete během měsíce změnit, kolikrát chcete. Takže můžete celý týden jezdit do práce elektrickou i3 a na víkend si půjčit třeba řadu 6 s osmiválcem a stahovací střechou.

V ceně je pojištění, servis a také pneumatiky, ovšem v rámci normálního používání. To znamená, že když nové zadní gumy během víkendu zcela oholíte driftováním, asi je budete muset zaplatit.

Foto: BMW

BMW M5 (2018)

Ovšem cena je pořádně vysoká – program začíná na 2000 dolarech měsíčně, tj. cca 41 tisících korunách. Za tyhle peníze si můžete půjčit snad všechna normální auta; to nejlepší v nabídce je M2 nebo plug-in-hybridní 530e, kterou jsme zkraje roku testovali. [celá zpráva]

Zmíněných 76 tisíc korun měsíčně, v USA 3700 dolarů, je paušál za nejvyšší úroveň služby. V té dostanete kromě všech aut ze „základu” přístup také k M4, M5, M6 a k ostrým SUV X5 M a X6 M.

Foto: BMW

BMW M5 (2018)

Za spoustu peněz spoustu muziky, jistě, a klasický leasing by taky byl v desetitisících korun. Jenže auta jsou v USA často podstatně levnější než v Evropě, třeba zrovna 530e tam začíná v přepočtu na zhruba 1,1 miliónu korun, kdežto v ČR startuje nad 1,5 miliónu. A u M5 je rozdíl ještě větší – v USA stojí zhruba 2,1 miliónu, v ČR je základní cena téměř 3,2 miliónu korun.

Navíc podobné programy nabízejí i jiné značky. Porsche vám půjčí nejen macan nebo boxster, ale i devětsetjedenáctku. Dle webu Edmunds.com jsou ceny této služby od dvou do tří tisíc dolarů, tj. od 41 do 62 tisíc korun měsíčně. A třeba Cadillac za 1800 dolarů (cca 37 tisíc korun) nabídne ATS-V a CTS-V, což jsou rivalové pro BMW M3, resp. M5. A také full-size SUV Escalade, mimo jiné.

Reklama

Výběr článků

Načítám