Hlavní obsah

BMW už testuje kupé řady 4, gigantických nozder konceptu se možná vzdá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept BMW řady 4 sklidil na autosalonu v německém Frankfurtu dost rozporuplné reakce. Produkční verze, jak to vypadá, bude o něco umírněnější. Automobilka ji už testuje na Nordschleife (Severní smyčce), ale příchod na trh nečekejte nějak brzy.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW Concept 4 na autosalonu v německém Frankfurtu

Článek

Frankfurtský koncept BMW řady 4 se setkal s různou odezvou. Velké části publika vadily obří ledvinky, připomínající zuby hlodavce ještě víc než u X7 a faceliftované řady 7.

Jak ukazuje video pořízené na Severní smyčce okruhu v Nürburgringu a zveřejněné v pátek 18. října, skutečná řada 4 zase tak kontroverzní nemusí být.

Samozřejmě, auto je skryté pod velkým množstvím maskovací fólie, ale už má zcela svou vlastní karoserii a na tak obrovské ledvinky to nevypadá.

Za zmínku stojí také světla, zadní jsou podobná spíš řadě 8 než řadě 3, přední zase připomínají řadu 5 gen. F10.

Tohle je nová Octavia. Škoda vypustila do světa první skici

AutoMoto

Všimněte si i siluety vozu. Ve vztahu ke kabině je sice kapota trochu subtilní, ale linka střechy se dost blíží té na již zmíněné řadě 8. Nebo třeba na Fordu Mustang.

Kdy přijde tento vůz na trh, zatím není známo; jestliže se koncept odhalil nedávno, očekávejme představení produkční verze někdy v půlce příštího roku a start prodejů v Evropě na podzim.

Po stránce motorů můžeme očekávat to stejné, co je v současné řadě 3, tedy benzínové i dieselové čtyř- a šestiválce, místy s hybridní dopomocí, a možná i nějakou plug-in hybridní variantu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám