Hlavní obsah

BMW ve Frankfurtu šokuje obřími ledvinkami na konceptu čtyřkové řady

Novinky, fra

Je jen málo aut, která se podařilo alespoň částečně utajit až do autosalonu ve Frankfurtu. Úplné překvapení pak čekalo na stánku BMW, kde se objevilo rudé kupé s názvem BMW Concept 4. Ano, takhle budou vypadat nové sportovnější vozy značky.

BMW Concept 4Video: BMW

 
Článek

Když vytáhlo Audi svou masku chladiče na největší možné rozměry, mnoho lidí trochu pochybovalo, zda je to ještě v normě. Jenže se zdá, že tohle táhne. Po Audi narostly masky chladičů třeba Lexusu a BMW také není pozadu. U něj se zprvu předpokládalo, že tohle zůstane jen u větších modelů, jako je X7. Nezůstane.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW Concept 4

Tenhle koncept má ukazovat „drahou tvář pro novou řadu 4.“ Sdělil to šéf designu Domagoj Dukec při představování. Ono celé auto prý je o tom, že i menší vůz, jakým je čtyřka, může vypadat honosně, hodně kvalitně a draze.

Pořádně ostrý

Obří ledvinky na přídi jsou jen jednou z dílčích zajímavostí auta. Tou další je třeba výrazné zdůraznění hran. Není to o nějakém lemu na boku dveří, ale o opravdu ostrých proporcích. Všimněte si například výrazné prolákliny nad prahy, tvaru předního nárazníku, a hlavně linie zadní odtahové hrany křídla. Ta je tak ostrá, že by se o ni mohl nepozorný kolemjdoucí pořezat.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW Concept 4

Pokud se vám tenhle styl líbí, pak vám musíme prozradit šeptandu, která se nese nejen výstavištěm, ale i světem motoristických časopisů a webů. Tohle auto je tak blízko sériovému provedení, že zbývá jen doladit poslední technické detaily a jede takhle na silnice. Prý je to skoro z 90 % sériové auto.

Foto: BMW

Ostré hrany vyniknou především na zadním křídle

Škoda, že firma nepřipravila k nahlédnutí i interiér. Musíme si počkat ještě malou chvíli, vždyť nová generace řady 4 startuje příští rok.

Co dalšího?

Ve Franfurtu ale BMW nepředstavovalo jen tenhle koncept. Objevil se tu třeba také kombík na bázi řady tři. V základní konfiguraci má objem kufru 500 litrů.

Další zajímavost stála poněkud opomíjená, protože to je na pohled klasické BMW X5. Ovšem pouze absence výfuků a nápis na boku prozradil, že jde o vodíkové auto. BMW se téhle technologie nevzdalo a stále ji vyvíjí.

Foto: BMW

BMW 3 kombi

Anketa

Líbí se vám BMW Concept 4?
Ano, je nádherné tak, jak je
46,4 %
Ano, ale chtěl/a bych menší „ledvinky”
21,2 %
Nemám názor
1,6 %
Ne, nelíbí
30,8 %
Celkem hlasovalo 2608 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám