Hlavní obsah

BMW M se nevzdá manuální převodovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé druhé prodané BMW M2 má manuální převodovku, takže ji divize M dle slov šéfa Franka van Meela chce zachovat. A to navzdory tomu, že po technické stránce to nedává smysl.

Foto: Petr Horník, Právo

Řadicí páka manuální převodovky v BMW Z4 sDrive20i

Článek

Manuální převodovka je ohroženým druhem, a to včetně třídy aut, v níž dává největší smysl – u sporťáků. Divize M mnichovské automobilky BMW si ji však zachová, co nejdéle to půjde, nechal se slyšet šéf divize Frank van Meel.

„Z technického hlediska se těžko hledají důvody, proč ji zachovat. Je těžší, je pomalejší a máte s ní větší spotřebu paliva. Ale zákazníci a fanoušci mají manuál opravdu v lásce. Nabízí spojení s autem, možnost ukázat, že ho dokážou zkrotit, a o tom to je. Chceme ji zachovat,“ cituje van Meela web Autocar, který zprávu přináší.

BMW ukazuje M2 nové generace v lehkém maskování

AutoMoto

Konkurence už s manuály moc nepočítá, např. Mercedes-AMG je nenabízí už dlouho. U BMW M je však tato volba docela populární. „V případě M2 je každé druhé prodané auto s manuálem,“ uvedl van Meel.

„Je součástí emotivnosti našich aut, a proto ji máme rádi. Náš největší trh je USA, a když zákazníci budou nadále říkat, že ji chtějí – skvělé,“ řekl.

Dodejme, že nová generace BMW M2 by se měla odhalit někdy v druhé polovině tohoto roku a do prodeje by se měla dostat koncem letoška.

Reklama

Související články

Test BMW Z4 sDrive20i: Stroj na radost

Deštivý podzim možná není ideální období na kabriolet s pneumatikami, které opravdu nemají rády vodu, ale Z4 i tak dokáže nabídnout obrovské množství radosti,...

Výběr článků

Načítám