Hlavní obsah

Bentley představuje Bentaygu Speed ve vesmírné edici od divize Mulliner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mulliner coby oddělení luxusních úprav pro Bentley představuje svůj poslední výtvor. Jedná se o model Bentayga Speed na zakázku, kterou obdrželo dealerství v Orlandu na Floridě. Vůz nese název Space Edition a už podle názve je jasné, že odkazuje na vesmír.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Speed Space Edition

Článek

Jedinečné Bentley v úpravě od Mullineru jsou v současnosti skutečně v kurzu, a to i přes svoji závratnou cenu. Zákazníci si zkrátka jsou ochotni za jedinečnost zaplatit, což potvrzuje fakt, že jen za první čtvrtletí Mulliner měl přes 100 individuálních zakázek.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Speed Space Edition

Jednou z nich je pak Bentley Bentayga Speed Space Edition, kterou Mulliner vytvořil pro zákazníka z Orlanda na Floridě. Vůz je inspirovaný vesmírnou tematikou, má speciální lak Cypress s oranžovými akcenty Flame. Oranžová barva má u auta připomínat kometární prach.

Bentley zahájí v roce 2025 výrobu prvního elektromobilu

AutoMoto

Uvnitř vozu na zákazníka čekají prahy s grafikou připomínající planety obíhající okolo sluneční soustavy. V kabině pak vévodí oranžová barva. Zajímavě působí i kontrastní vložky z materiálu Galaxy Stone, které vypadají jako z jiného světa, a tmavé čalounění Beluga-Porpoise připomínající noční oblohu.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Speed Space Edition

Vůz je založen na modelu Bentayga Speed, takže má pod kapotou dvakrát přeplňovaný šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 635 koňských sil, který umí z 0 na 100 km/h zrychlit za 3,9 sekundy a maximální rychlost má až 306 km/h. I když se už sice nejedná o nejrychlejší SUV světa, pořád má Bentley neskutečná čísla.

Ne všechny automobilky strádaly. Bentley má za sebou rekordní rok

AutoMoto

Bentley Orlando neuveřejnilo, kolik vůz náročného zákazníka stál, ale jisté je, že cena oproti standardním 250 tisícům dolarů, 5,5 milionu korun, vzrostla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám