Hlavní obsah

Bentley poutá na nový Flying Spur. Bude vysouvat znak z kapoty

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Flying Spur patří mezi legendy automobilismu. A tak Bentley toto jméno musí stále leštit a ochraňovat s největší vážností. Nová generace, která bude představena ještě letos, by měla být velmi důstojným nástupcem všech svých předků.

Bentley začal pomalu představovat novou generaci modelu Flying SpurVideo: Bentley

 
Článek

Samozřejmě že jméno Flying Spur je spojeno nejvíc s legendárním vozem Bentley Continental S1 z roku 1958, který dlouhou dobu sloužil britské královně jako hlavní vůz při všech slavnostních ceremoniálech.

Foto: Bentley

Bentley Continental Flying Spur

Současná generace není tak britský upjatá a má v sobě docela sportovní geny (hlavně verze Speed), ale i tak patří mezi vážené členy britské společnosti. Nová generace v tom bude pokračovat a možná ještě nějakou vážnost získá zpátky. Toto auto, jak se zdá, mírně opustí zaoblené tvary a bude více ostřejší, jako rysy britského gentlemana. Příkladem budiž stříbrný střešní lem na kapotě. Podle videa, které automobilka zveřejnila, pak auto dostane vysouvací znak z kapoty, jak to má i Rolls-Royce. Vypadá to, že okřídlené B bude mít perutě z transparentního materiálu a možná i prosvětleného.

Pod kapotou se změní několik věcí. Sice zůstane šestilitrový agregát W12 a doplní ho přeplňovaný osmiválec o objemu čtyři litry, ale doplní je navíc i hybridní 2,9 V6. To je ten motor, který můžeme najít i u Porsche Panamera, což je vůz, s nímž Bentley Continental Flying Spur bude sdílet i podvozek. Samozřejmě očekáváme i vrcholnou sportovní verzi Speed.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur W12 S (2016)

Kdy bude auto představeno, nevíme. Pravděpodobně ale nepůjde o žádný autosalon. Bentley totiž slaví letos kulaté, sté výročí, takže pravděpodobně uspořádá nějakou menší zahradní slavnost, na kterou pozve významné osobnosti, zákazníky, a tam předvede vedle všech svých historických zázraků i novou perlu ve výrobním programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám