Hlavní obsah

Bentley Mulsanne dostane nové prvky luxusní výbavy

Novinky, maž

Bentley Mulsanne je vlajkovou lodí britské automobilky. Na ženevském autosalonu se letos neukáže nový model, přesto má Bentley co vystavovat - v nabídce se objevují přepracované prvky výbavy a některé nové luxusní vymoženosti.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Článek

Vzhledem k tomu, že Bentley pro mulsanne nabízí pouze nové prvky výbavy a pakety, nelze mluvit ani o faceliftu. Jde o doplnění nabídky komfortních prvků. Aktuální paket Comfort Specification zahrnuje nové opěrky hlavy s manuálně nastavitelnými bočními polštáři. V nabídce jsou i s volně loženými polštáři s náplní z kachního peří.

Novinkou jsou dále úložné, kůží potažené schránky v loketních opěrkách zadních dveří (vejde se sem například mobilní telefon). Nové jsou i neprůsvitné závěsy pro zadní okno a boční okna; díky nim nebude vidět do vozu. Rolety se stahují či vytahují po stisknutí příslušného tlačítka.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Zadní stolky jsou nově navrženy pro iPad a bezdrátovou klávesnici. Nové jsou i dva osmipalcové LCD displeje v opěrkách hlavy, ty jsou doplněné pevným diskem (20 GB) a mají také integrovaný přehrávač DVD. Nechybí ani wi-fi router pro připojení k internetu (až osm koncových přístrojů). Anténa je umístěna ve víku zavazadlového prostoru (mimo ocelový rám vozidla) a údajně tak poskytuje lepší signál.

Nově si k autu zákazník může objednat i sadu ručně vyráběných kufrů od italské firmy Schedoni.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne má nově stolky navržené pro iPady. Nové jsou i dva osmipalcové LCD displeje v opěrkách hlavy.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne

Ručně montovaný motor

O pohon vozu se stará ručně montovaný osmiválec, jehož zdvihový objem je 6,7 litru. Motor produkuje největší výkon 500 koní a mamutí točivý moment 1000 Nm. O zrychlení 0-100 km/h v případě luxusního sedanu tolik nejde, nicméně hodnota 5,3 s je na úrovni sportovních aut. Nejvyšší rychlost modelu Mulsanne činí 296 km/h a spotřeba paliva dosahuje 16,9 litru na 100 kilometrů.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Diamond Jubilee (2012)

Zajímavostí je, že zákazník má na výběr z dvou desítek koberců a koženého čalounění. Automobil dlouhý 5575 mm a vážící 2,6 tuny se začal vyrábět v roce 2010 a prodává se za zhruba devět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám