Hlavní obsah

Běloruský farmář si vyrobil Audi 40. Pohon má jednoho koně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné jednotky dnešních vozů Audi mají stovky koní. „Audi 40”, které si vyrobil jeden běloruský farmář, má koně jen jednoho, ovšem živého. Výhodou je, že palivo je dostupné úplně všude.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bělorus si postavil „Audi 40”Video: Reuters

 
Článek

Většina lidí by zbytky auta, které se nedají použít k opravě jiného, odvezla do šrotu. Běloruský farmář Alexej Usikov ovšem z karoserie starého Audi 80 udělal znovu pojízdné vozidlo.

Nikoliv však renovací, že by mu vrátil motor, nápravy a sedačky. Podle agentury Reuters, která zprávu přinesla, ji přeřízl napůl, namontoval kola a do nově vytvořeného čela vyrobil otvory, kterými protáhl otěže. Těmi ovládá novou pohonnou jednotku. Jmenuje se Zorka a Usikovovi dělá společnici už 17 let, kdy ji koupil jako hříbě.

Ve skutečnosti tedy má pohon jednoho koně - ale nikoliv jednu koňskou sílu, nýbrž jednoho skutečného koně. Zvíře je schopné vyvinout až 15 koňských sil.

Co s bouraným audi? Američan z něj udělal pojízdný gril

AutoMoto

Třiatřicetiletý farmář, žijící nedaleko běloruského Mohyleva, svůj automobilový výtvor hrdě nazývá Audi 40 - je to totiž půlka „osmdesátky”. Sice má čtyři kola, ale o přídi auta v pravém slova smyslu se nedá příliš mluvit.

Stroj je vybaven světlomety, klaksonem a dokonce i malými kamny na dřevo, aby se dalo jezdit i v zimě. „Je to mnohem lepší než jezdit na otevřeném voze,” pochvaluje si majitel a dodává, že stroj nepotřebuje ani moc servisu: „Kola musí být namazaná, to je vše.”

Kromě snadné údržby má Usikovovo Audi 40 pár dalších specifik. Jeho pohon vyžaduje palivo a vypouští emise, i když stojí doma. Na druhou stranu - ony emise příroda zužitkuje jako hnojivo a palivo je široce dostupné úplně všude.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám