Hlavní obsah

Běloruská automobilka slibuje postavit hypersport do terénu

Novinky, fra

Firma Ramsmobile se prezentovala už před půl rokem, kdy na nezřetelném videu slibovala famózní auto. Teď už víme, že jde o terénní speciál RM-X2, který má být hypersportem, jenž se bude prohánět mimo silnice.

Foto: Rams Group

Zvláštností jsou boční dveře.

Článek

Samozřejmě že výraz „hypersport do terénu” musí mít své opodstatnění. Auto, které by měl dostat první zákazník v roce 2020, je samozřejmě postaveno na základě ultralehkých materiálů, jako je uhlíkový kompozit. Design karoserie je vyloženě dotažený do extrémních detailů.

Kola lehce přečnívají blatníky i přední nárazník, nad nimi jsou tenká a ostrá přední světla. Karoserie se ve stylu kupé rychle svažuje vzad, aby zde prezentovala průběžný červený pás světel a zvláštně sestavené tři výfuky. To nejzajímavější jsou však dveře, které se otevírají dozadu nahoru. Interiér je temný, mohutný a čtyřmístný.

Foto: Rams Group

Design vozu je něco mezi teréňákem, buggy a supersportovním kupé.

Foto: Rams Group

Ačkoli zde to vidět není, displej by měl mít před sebou jak řidič, tak spolujezdec.

Technika vozu je také zajímavá. Vzduchové pérování s maximální světlou výškou přes 30 cm a natáčení zadních kol jsou standardem. Zákazníci si budou moci vybrat z trojice pohonných jednotek. Jednak je to agregát Chevrolet LT5 6,2 l z modelu Corvette, druhá verze je s naftovým osmiválcem 6,6 l Duramax. Třetí pak plně elektrická verze, která má nabízet výkon 745 kW (999 koní). S ní by auto mělo zrychlit na stovku za 3,3 sekundy.

Bohužel není známo nic o akumulátorech, motorech a dobíjení. Zato víme, že u všech motorů půjde volit mezi pohonem jen zadní nápravy nebo všech kol.

Ramsmobile RM-X2 bude nejdřív nabízeno ve dvanáctikusové sérii. Pak se pravděpodobně rodina rozroste o některé další varianty. Jednou z nich by měla být i neprůstřelná verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám