Hlavní obsah

Belgický řidič zůstal trčet na zvedajícím se mostě. Auto skončilo na střeše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič v belgické Lovani zůstal v autě spolu s rodinou trčet na zvedajícím se mostě. Auto posléze sklouzlo dolů a převrátilo se na střechu. Proč byl na stoupajícím poli mostu zrovna v nejnevhodnější dobu, je předmětem vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Zvedací most (ilustrační foto).

Článek

Ve videohrách je skákání autem přes zvedající se mosty skvělá zábava. V realitě jsou ale zvedací mosty, zejména ty křídlové, něco na způsob železničních přejezdů – když se zavřou závory a rozsvítí červená na semaforu, nechcete být na jejich špatné straně.

V minulém týdnu se o tom přesvědčil nejmenovaný řidič v belgické Lovani. Incident byl, bohužel necelý, zaznamenán na video a ukazuje červený hatchback – vypadá to na Nissan Note, ale kvůli mizerné kvalitě videa si nejsme jisti –, kterak stojí na stoupajícím poli mostu, dokud není gravitace silnější než přilnavost pneumatik. V ten moment vůz začne klouzat dolů a jakmile narazí na rovnou silnici, převalí se na střechu.

Na Českobudějovicku se převrátil autobus plný vojáků

Krimi

Uvnitř byl mladý pár s batoletem a nikomu z nich se naštěstí nic vážného nestalo. Přesto je však záchranka odvezla do nemocnice na ošetření. Co v nevhodnou dobu dělali na zvedacím mostě, je zatím předmětem vyšetřování – neví se, zda řidič ignoroval červenou na semaforu, nebo zda zabezpečovací zařízení mělo poruchu.

V Česku na takhle velké zvedací mosty nenarazíme. Přesto, jedete-li po mostě, který se náhle začne takto zvedat, zůstat pasivně na místě očividně není dobrá strategie. Jako lepší nápad by se mohla jevit snaha co nejdřív zmizet – v tomto případě vycouvat, na opačném poli mostu odjet dopředu a tam, stejně jako u železničního přejezdu, prorazit závory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám