Hlavní obsah

Avia dodá do USA podvozky pro stovku elektromobilů Smith

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká automobilka Avia dodá v příštím roce svému americkému partnerovi podvozky s kabinou pro stovku elektrických nákladních vozů Smith. Jde tak již o druhou velkou zakázku od tohoto partnera v USA.

Foto: ČTK

Nákladní vůz značky Smith poháněný dobíjecí elektrickou baterií představila 12. září v pražských Letňanech automobilka Avia při příležitosti oslavy 90. výročí firmy. Na snímku zásuvka pro dobíjení vozidla.

Článek

Podle zástupců Avie ještě do konce letošního roku firma dodá do USA komponenty do 18 vozů Smith a zbytek pak v průběhu příštího roku.

Prvních šest elektromobilů Smith vyrobených ve spolupráci s Avia Ashok Leyland Motors (AALM) převzaly americké společnosti letos v červenci.

Avia dodává k nákladnímu vozu Smith, který je poháněný dobíjecí elektrickou baterií, podvozky a kabiny. Přibližně tři roky již jezdí tyto vozy ve Velké Británii a Irsku a od letošního roku v USA. V Česku by se podle dřívějších informací zástupců společnosti mohly začít prodávat v průběhu příštího roku. Auto se podle firmy hodí hlavně do velkých měst a na jedno nabití dokáže ujet vzdálenost kolem 300 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám