Hlavní obsah

Alfa Romeo odhalila jméno nového modelu. Milano bude městský crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model, jehož jméno odkazuje na historické italské město, bude představen v dubnu příštího roku. Městský crossover bude vůbec poprvé dostupný také v čistě elektrické verzi.

Nová Alfa Romeo Milano bude mít premiéru v dubnu 2024Video: Alfa Romeo

 
Článek

Automobilka Alfa Romeo odhalila jméno svého nového modelu, které je poctou jejímu rodnému městu, jež bylo po více než 60 let rovněž součástí jejího loga. Milán, druhé největší město Itálie, je však vnímán také jako hlavní město designu, který je se značkou rovněž neodmyslitelně spjat.

Vývoj nového kompaktního crossoveru italské značky přitom není žádným tajemstvím, donedávna se však očekávalo, že automobilka po vzoru předchozích modelů vsadí na název Brennero, odkazující na slavný italský průsmyk.

Nový model, který automobilka označuje jako městské „Sports Urban Vehicle“, má být věrný sportovní DNA a vůbec poprvé bude dostupný také v čistě elektrické verzi. Lze tedy předpokládat, že Alfa Romeo Milano bude sdílet techniku s Jeepem Avenger, který je rovněž městským crossoverem.

Alfa Romeo chystá malý crossover, jeho název byl zveřejněn netradičním způsobem

AutoMoto

Jeep Avenger měl premiéru v roce 2022 s čistě elektrickým pohonem, jeho platforma ale umožňuje zástavbu také spalovacích motorů, včetně mild-hybridu. Za zmínku také stojí, že se Jeep Avenger stal Evropským autem roku 2023, takže by se mělo jednat o velmi solidní základ. Premiéra nové Alfy Romeo Milano je pak přislíbena na duben příštího roku.

„S příchodem modelu Milano v roce 2024 doplní Alfa Romeo modelovou řadu, která je schopna splnit přání všech našich příznivců a mnoha dalších,“ uvedl Jean-Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo. „Milano je prvním milníkem v procesu přechodu značky na elektrický pohon a stejně jako Tonale má důležitý úkol dále posílit globální působení značky Alfa Romeo.“

Společně s představením jména nového modelu se automobilka rovněž pochlubila, že její prodeje meziročně narostly o 34 procent. Po premiéře modelu Milano pak automobilka v roce 2025 plánuje představit první model dostupný výhradně s elektrickým pohonem a od roku 2027 by měla být nabídka značky stoprocentně elektrická.

Alfa Romeo plánuje další supersport už za tři roky

AutoMoto

Alfa Romeo chystá velké elektrické SUV

AutoMoto

Výběr článků

Načítám