Hlavní obsah

Autem roku opět Mazda, tentokrát s číslem 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Autem roku se v České republice stal opět vůz japonské automobilky Mazda. Autem letošního roku byl model 6, pro příští rok určilo pětadvacet odborných novinářů jako Auto roku 2004 Mazdu 3. "Jako jasného vítěze ji vybralo 11 z 24 hlasujících porotců, jeden se totiž druhého kola hlasování neúčastnil," sdělil Novinkám Zbyšek Pechr z Klubu motoristických novinářů, který anketu pořádá.

Foto: Vratislav Konečný

Wawelské nádvoří s hlavní katedrálou

Článek

Porotci nejprve v prvním kole vybrali ze 40 novinek na českém trhu pět finalistů a poté se v kole druhém pustili do hodnocení toho nejlepšího auta pro příští rok. Mazda v celkovém součtu získala 160 bodů. "Trojka zvítězila ještě s větším náskokem než Mazda 6 loni," sdělil Pechr.

:. ANKETA
Který automobil z finálové pětice ankety Auto roku 2004 se vám nejvíce líbí? Hlasujte v anketě na konci článku.

Na druhém a třetím místě skončily další novinky Ford Focus C-Max s 126 a Fiat Panda se 120 body. Pětici nejlepších automobilů uzavírají Renault Scénic se 115 a BMW řady 5 na pátém místě s 79 body.

Výsledky hlasování novinářské ankety Auto roku 2004
pořadímodelbody
1.Mazda 3160
2.Ford Focus C-Max126
3.Fiat Panda120
4.Renault Scénic115
5.BMW řady 579

Nejoblíbenější automobil až do konce roku vybírají i čtenáři deníku Právo a dalších periodik prostřednictvím hlasovacích lístků či na internetových stránkách ankety.

Počet prvenství (24 hlasujících)
Mazda11x
Panda5x
Ford Focus C-Max4x
Renault Scénic2x
BMW řady 52x

Slavnostní vyhlášení obou soutěží na pražském Žofíně bude 17. ledna přímo vysílat televize Prima. Porotci hodnotili se design exteriéru a interiéru, nabídka komfortu, aktivní a pasivní bezpečnost, jízdní vlastnosti, technická a technologická úroveň a zaostřeno bylo i na poměr užitné hodnoty a ceny vozu.

Anketa

Který automobil z finálové pětice ankety Auto roku 2004 se vám nejvíce líbí?
Mazda 3
39,1 %
Ford Focus C-Max
15,1 %
Fiat Panda
12,8 %
Renault Scénic
15,5 %
BMW řady 5
17,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 872 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Panda se vrací

Pět týdnů před zahájením výroby nového malého modelu Gingo se automobilka Fiat rozhodla změnit jeho jméno na Panda. Konkurenční Renault si totiž stěžoval,...

TEST: Renault Scénic posiluje

Do konce minulého roku si mezi velkoprostorovými kompaktními auty vedl nejlépe v západní Evropě. Prim hrál ještě donedávna také u nás. Svého postavení...

Výběr článků

Načítám