Hlavní obsah

Audi prodalo v Číně milión vozů

Německý výrobce luxusních automobilů Audi prodal v Číně milión vozů. Oznámila to automobilka, která je stejně jako Škoda Auto součástí německého koncernu Volkswagen. Audi působí na čínském trhu přes 20 let. Další milión vozů zde hodlá prodat během pouhých tří let.

Článek

Hranici miliónu vozů podle agentury DPA dosud v Číně žádný další německý výrobce luxusních automobilů nepokořil. "Tento rekord je dalším milníkem v historii Audi v Číně," uvedl generální ředitel Audi Rupert Stadler. "Během příštích tří let chceme dosáhnout druhého miliónu," dodal šéf čínské divize Dietmar Voggenreiter. V letošním roce počítá Audi v Číně s prodejem 200 tisíc vozů, napsala agentura DPA.

Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles poptávky na rozvinutých trzích. Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Mateřská společnost Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma koncem loňského roku koupila 49,9 procenta v německém výrobci sportovních vozů Porsche. Ten by se měl stát její další luxusní značkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám