Hlavní obsah

Aston Martin ukázal první snímky supersedanu Rapide

Novinky, maž

Britský výrobce sportovních vozů Aston Martin představí v září na frankfurtském autosalonu své první čtyřdveřové auto v historii. Už nyní se můžete na oficiálních fotografiích podívat, jak bude vypadat britská odpověď na Porsche Panameru.

Článek

Základ vozu je na prodloužené platformě Aston Martinu DB9. Zatím to není oficiální, nicméně Aston Martin Rapide by měl být proti kupé delší o 300 mm, vyšší i širší o 40 mm a nárůst rozvoru by měl činit 250 mm (celkem tedy 5010 x 1915 x 1310 mm).

O pohon se bude starat šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 470 350 a 600 Nm točivého momentu. Zrychlení na „stovku“ se očekává do pěti vteřin, maximální rychlost dosáhne 290 kilometrů v hodině. Řazení má na starost šestistupňová automatická převodovka ZF. Poháněná bude pro Astony typicky zadní náprava.

Aston Martin Rapide - klasické tvary Astonu

FOTO: Aston Martin

Světovou premiéru bude mít Aston Martin Rapide v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Mezi jeho konkurenty bude patřit především Porsche Panamera, ale i Maserati Quattroporte. Porsche Panamera se světu představí za pár dnů na autosalonu v Šanghaji.

Prodejní cena rapidu se podle našich odhadů bude pohybovat kolem 6 miliónů korun. Konečná montáž nebude probíhat ve Velké Británii jako obvykle, nýbrž v rakouské továrně Magna Stayer v Oberwaltersdorfu.

Porsche Panamera - konkurent Rapide

FOTO: Porsche

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám