Hlavní obsah

Aston Martin Cygnet se částečně vyrábí ručně, jeho cena je extrémně vysoká

Novinky, Martin Žemlička

Aston Martin uvedl na trh Cygnet, malé městské mini, které vychází z Toyoty iQ. S cenou těsně pod milión korun jde o nejlevnější Aston Martin, ale také o nejdražší mini auto.

Článek

Britská značka Aston Martin je známá díky svým luxusním a sportovním vozům. Letos začala nabízet Cygnet – sice nejlevnější Aston Martin všech dob, zároveň ale nejdražší mini auto. Ceny jsou hodně vysoké – 958 380 korun za verzi s manuálem, 994 680 korun za verzi s automatickou CVT převodkou.

Aston Martin Cygnet se nebude prodávat výhradně stávajícím majitelům této britské značky, jak se původně předpokládalo. Koupit si jej tak může kdokoliv. Zájem je ale vzhledem k ceně minimální. Ono dát skoro milión korun za tak malé, byť částečně ručně vyrobené auto, to už člověk musí být hodně bohatý a zároveň hodně loajální příznivec britské automobilky.

Nově zveřejněné video ukazuje, jak se z Toyoty iQ stane Aston Martin Cygnet. Ve videu je několikrát zdůrazněno, že barva či vnitřní čalounění se upravují ručně. Cygnet i přes svou extrémní cenu má ještě jeden úkol, o kterém automobilka nemluví - snížit průměrné emise CO2, které jsou u sportovních Astonů docela vysoké.

Reklama

Výběr článků

Načítám