Hlavní obsah

Američané se na srazu aut vysmáli těm, kteří si na spoilerech nechávají ochranné prvky

Původně to byly „vodní nudle“, plavací pomůcky pro děti. Na srazu aut v americkém městě Charlotte však posloužily k vtípku na adresu těch lidí, kteří si na svých autech nechávají ochranné prvky pro transport.

Foto: Profimedia.cz

Jak se plavací pomůcky dostaly na nárazníky aut? (Ilustrační foto)

Článek

Pokud se zajímáte o americká auta, jistě to neušlo vaší pozornosti – na některých fotkách vozů Dodge Challenger a Charger se od jisté doby začaly objevovat žluté pásky na rozích spoileru předního nárazníku.

Někomu se to líbí, jinému to přijde komické – a takových se na srazu Cars & Coffee zkraje února našla celá řada.

Video ze srazu v Charlotte v Severní Karolíně v čase od 5:15 ukazuje doslova řadu mustangů, subaru a dokonce i jednoho challengera s kusem jasně žlutého molitanu na spoileru předního nárazníku.

Co tam dělá? Střílí si z těch majitelů chargerů a challengerů, kteří si ony žluté pásky na svých autech nechávají.

Totiž, ony pásky nejsou nic jiného než plastová ochrana rohů spoileru při přepravě. Začaly se montovat na vozy modelového roku 2015 jen a pouze jako ochrana, nikoliv designový prvek. Prodejna aut je před předáním zákazníkovi má odstranit.

Jenže některým majitelům se tyto jasné pásky líbí i přesto, že je Dodge nedávno začal dělat růžové. A tak si je na autech nechávají. Co víc, dokonce se tyto ochranné prvky i prodávají na internetu. Proti tomu všemu protestuje i samotná automobilka Dodge – podle Marka Trostleho, šéfdesignéra Dodge a SRT, to je jen a pouze ochrana.

„Když jsme charger a challenger kreslili, nikde nebyly žádné žluté pásky. Přál bych si, aby je všichni sundali. Jen si jimi poškozují lak,“ uvedl nedávno v rozhovoru.

A vskutku – jsou zaznamenány případy, kdy majitel vozu ochranu sundal po delší době a nalezl pod ní poškrábaný lak.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám